Yukarı

Uzaktan çalışırken üretken kalmanın altı yolu

Bir rutin oluşturmaktan angajman kurallarını tanımlamaya ve gün içinde kendinize zaman ayırmaya kadar, evden çalışırken verimliliği nasıl yüksek tutacağınız aşağıda açıklanmıştır.

1. Bir rutin oluşturun 

Üretken olmak istiyorsanız, kötü yollara kaymayı göze alamazsınız. Sabah 9'da başlamak için ofiste olmanıza gerek olmaması, rahat bir şekilde yatabileceğiniz anlamına gelmez.

"İhtiyacımdan biraz daha erken uyanıyorum ve ya koşuya çıkıyorum ya da sadece 10 dakikalık esneme yapıyorum" diyor. "Güne iyi bir ruh hali ile başlamayı gerçekten seviyorum. Bu nedenle, tüm gün arka arkaya Zoom toplantıları yapsam bile, güne başlamak için zihinsel ve fiziksel bir şeyler yapmış gibi hissediyorum."

2. Doğru kurulumu yapın

Son iki yılda hepimizin öğrendiği bir şey, doğru sete erişiminiz yoksa evden etkili bir şekilde çalışamayacağınızdır. 

Artık hibrit çalışmayı yeni bir normale dönüştüren profesyoneller, donanım, yazılım ve masa kurulumlarının evde de ofiste olduğu kadar iyi olduğundan emin olmaları gerekiyor. 

3. Angajman kurallarını tanımlayın

Evden çalışmak, iş ve ev taleplerini karıştırmanıza olanak tanır. Ancak ev hayatının taleplerinin üretken ve etkili çalışma yeteneğinizi etkilemediğinden emin olmak da önemlidir.

Massuet, bunun bir yolu olduğunu söylüyor: "Evdeyken bodrum katımızdan çalışıyorum. Çocuklarım okuldan sonra eve geldiklerinde, kapı bodruma kapalıysa içeri giremeyeceklerini biliyorlar. . Çalışmakla meşgulüm."

4. İzolasyonu kendi yararınıza kullanın

Evden çalışmak yalnız bir ilişki olabilir ama aynı zamanda ofiste bulduğunuz bazı dikkat dağıtıcı şeylerden uzaklaşmak için iyi bir fırsat.

"Soru soran insanlar var ve bir yerden başka bir yere taşınmanız gerekiyor. Evde oldukça disiplinliyim. Bu yüzden, işim bittiğinde daha büyük iş parçalarına gerçekten odaklanmayı ve konsantre olmayı çok daha kolay buluyorum.

5. Sıradan çarpışmalar için zaman ayırın

Ofiste olmak bazen odaklanmanın zor olduğu anlamına gelse de, su soğutucusunda insanlarla sohbet etmek de güzel. 

"Zamanı engelliyorum, böylece insanları arayabilirim. Günün %100'ü toplantılarla tıkanmışsa, bu düşünme zamanı bırakmaz. Yani, gün içinde bloklarım var ve bunu kendi gündelik hayatımı yaratmak için kullanıyorum. 

6. Gün içinde kendinize zaman ayırın

Evden çalışanlar, tüm günlerini pijamalarıyla Netflix izleyerek geçirdikleri için bazı çevrelerde kötü bir üne kavuşuyor. Birçok profesyonelin tanıklık edeceği gibi, gerçek genellikle çok farklıdır.

Supernus Pharmaceuticals' Massuet, "Yapmam gereken ama yapmadığım bir şey, ara vermektir" diyor. "Bazen işe takılıp kalıyorum ve saati unutuyorum. Bu üzerinde çalışmam gereken bir şey."

Kanıtlar, birçok profesyonelin evdeyken masaya bağlı kalmasıyla bunun yaygın bir sorun olduğunu gösteriyor. 

Bu kalıbı kırmak için Novartis'ten Loïc Giraud, her gün 30 dakikalık bir koşuya çıktığından emin oluyor, genellikle daha sessiz olduğu öğle yemeği saatinde: "Sadece beni rahatlatıyor."

En önemlisi, Merlin'den Cowie, profesyonellerin mola verdikleri için kendilerini suçlu hissetmediklerinden emin olmaları gerektiğini söylüyor. "Gün içinde mahallede yürüyüşe çıkmanız veya dükkanlara gitmeniz gerekiyorsa, yapın" diyor.

"Ev ve iş hayatını bir arada harmanlayın. 10 saat masanızda oturup ekrana odaklanmanıza gerek yok. Aslında yaparsanız verimsiz olursunuz. Bu nedenle, hayatınızı uzatmak için yeterince zaman ayırın. bacaklar ve temiz bir nefes alın."

Size nasıl yardımcı olabiliriz?