Yukarı

Microsoft, PC Oyuncuları için Xbox Controller Bar'ın Erken Önizlemesini Açıkladı

Özelliğe erişmek için bir Windows içeriden ve Xbox Insider olmanız gerekir.

 

Microsoft Perşembe günü , bazı PC oyuncularının Xbox denetleyicilerini kullanarak bir ekran denetleyici çubuğuna erişmesini sağlayan yeni bir özelliği açıkladı .

 

Bu özellik, ana ekranınızdan veya siz bir oyundayken çalışır. Oynadığınız son üç oyunu ve Steam gibi oyun başlatıcılar için diğer düğmeleri gösterir. Microsoft, bazı üçüncü taraf oyunların denetleyici çubuğunda görünmeyebileceğini veya kopya olarak görünebileceğini söyledi.

 

Ekranınızda açıldığında denetleyici çubuğu nasıl görünebilir.

Özelliğe erişmek için PC oyuncularının Windows Insider ve Xbox Insider kanallarının bir parçası olması ve Dev ve Beta Kanallarında en son Insider Builds'a katılması gerekir. Özelliğe nasıl erişeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

 

1. Geliştirme ve Beta Kanallarından en son Insider Preview Build'i (Derleme 225xx) çalıştıran bir Windows Insider olmanız gerekir.

2. Xbox Insider Hub'ı  Microsoft Mağazasından indirin .

3. Xbox Insider Hub'ı açın ve Microsoft Hesabınızla oturum açın. Halihazırda bir Xbox Insider değilseniz, sizden katılmanızı isteyecektir.

4.  Oturum açtıktan sonra Önizlemeler'e gidin ve Windows Oyun önizlemesine katılın.

5. Microsoft Store'da Xbox Game Bar'ın en son sürümüne (Sürüm 5.722.5022.0 veya üstü) sahip olduğunuzdan emin olun .

6. PC'nizi yeniden başlatın. Microsoft, Game Bar güncellemesinin denetleyici çubuğu için devreye girmesi için bunun önemli olduğunu söyledi. 

7. Kontrol cihazınızı eşleştirin veya takın.

Oyun kumandanızdaki Xbox düğmesine basın, ekranınızda kumanda çubuğu açılmalıdır. Bu özellik hala test aşamasındadır, böylece herhangi bir sorun veya hatayla karşılaşırsanız Microsoft'a geri bildirim gönderebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Size nasıl yardımcı olabiliriz?