Yukarı

Dizüstü bilgisayarınızın ekranı nasıl temizlenir

Bu kılavuzla dizüstü bilgisayar ekranını nasıl temizleyeceğinizi öğrenin. Dijital dünyaya açılan pencereniz, bilgi işlem deneyiminiz için çok önemlidir. Ama aynı zamanda, ister hatalı spagetti sosu sıçraması gibi yiyecek lekelerinden, ister algılanamayan bakteri ve parçacıklara kadar her türlü kiri ve tozu çekme alışkanlığına sahiptir.

Bir dizüstü bilgisayar ekranını nasıl düzgün bir şekilde temizleyeceğinizi bilmeniz daha da önemlidir çünkü dünyayı bir pandemiye sürükleyen koronavirüsün belirli yüzeylerde birkaç gün hayatta kaldığı tespit edilmiştir .

Eski CRT ekranların cam ekranlarında fazladan bir koruma katmanı bulunurken, daha yeni LCD dizüstü bilgisayar ekranlarında yoktur. Bu, dizüstü bilgisayar ekranını temizlemek için cam temizleyici veya cam temizleyici gibi sert ürünleri kullanmaktan kaçınmak istediğiniz anlamına gelir.

Bazı MacBook ekranları ve dokunmatik ekranlar gibi bazı ekranlar, parmak izlerine ve lekelere karşı bir miktar koruma sağlayan oleofobik bir katmanla birlikte gelirken, alkol bazlı temizleyiciler kullanıyorsanız bu katmanı aşındırabilirsiniz.

%99 izopropil kullanabilirsiniz, ancak çok güçlü olduğu konusunda temkinli hissediyorsanız, bunun yerine %75 veya daha yumuşak şeyler kullanabilirsiniz. Aslında, saf suyla %60'a kadar seyreltilmiş izopropil, %99,9 izopropilden bile daha etkili olabilir, çünkü su, çözeltiyi mikroorganizma hücre duvarlarına nüfuz etmede daha iyi hale getirir ve çözücünün buharlaşma süresini yavaşlatarak temasta geçirdiği süreyi artırır. mikroorganizma ile.

Ekran temizleyicinizi doğrudan dizüstü bilgisayarınızın ekranına püskürtmeyin. Bunun yerine, temizleyiciyi mikrofiber bir beze püskürtün veya kurulayın, ardından oradan dizüstü bilgisayarınızın ekranına küçük dairesel hareketlerle veya bir uçtan diğer uca nazikçe silin. Bezinizi temizleme solüsyonuna batırmayın, sadece nemlendirin.

 

 

Diğer teknik temizlik kılavuzlarında ele alacağımız gibi, izopropil dezenfekte etmek isteyebileceğiniz hemen hemen her yüzeyde kullanılabilir.

İzopropil etkili bir mikrop öldürücüdür, ancak özel ekran temizleyicilerin içerdiği herhangi bir anti-statik veya özel olarak çizilme önleyici özelliklere sahip değildir. Bu nedenle, dizüstü bilgisayarınızın ekranını izopropil ile sildikten sonra (veya bunun yerine), işi bitirmek için alkolsüz bir ekran temizleyici kullanmalısınız.

Bezi dizüstü bilgisayarınızın ekranını nazikçe ovalayın ve çok fazla bastırmamaya dikkat edin.

 

Size nasıl yardımcı olabiliriz?