Yukarı

Oyun dizüstü bilgisayarı nasıl alınır

Paranız karşılığında en çok fps alan bir oyun dizüstü bilgisayarı nasıl satın alınır?

Oyun dizüstü bilgisayarı nasıl alınır

Oyun dizüstü bilgisayarı nasıl satın alınır: hızlı adımlar

  • Reklamları görmezden gelin, doğrudan teknik özelliklere gidin
  • Bir bütçe belirleyin
  • Ne olursa olsun 16GB DDR4/DDR5 RAM hedefleyin
  • 4K ekranlardan kaçının
  • Entegre grafikler tek başına kesmez
  • Ödeyebileceğiniz en iyi GPU'yu alın
  • Intel Core i7/AMD Ryzen 7 fazlasıyla yeterli

Daha önce hiç satın almadığınız bir oyun dizüstü bilgisayarını nasıl alacağınızı bulmak göz korkutucu bir iş olabilir, özellikle de üreticiler onları size gerçekten yararlı hiçbir şey söylemeyen, ustaca üretilmiş reklamlarla agresif bir şekilde pazarlarken. Ve berbat bir oyun dizüstü bilgisayarına bile ne kadar harcayabileceğinizi düşünürsek, seçeneklerinizi sıralarken tam olarak ne tür özelliklere bakmanız gerektiğini ve bunları bir ürün sayfasında nerede bulacağınızı bilmek önemlidir.

Neyse ki, zor kazandığınız parayı bütçeniz için en iyi oyun dizüstü bilgisayarlarından birine harcayabilmeniz için onu sizin için yıkmak için buradayız - ve günümüzün en iyi PC oyunlarını çalıştıramayan bir clunker değil , çok daha az çalıştırın onlar iyi.

Araçlar ve Gereksinimler

  • Özellikleri yazmak için bir not defteri
  • Bütçe
  • Sabır

adımlar

  • Reklamları görmezden gelin, teknik özelliklere bakın: Üreticiler ürünlerini pazarlamak için reklamları kullanır ve bu yeni (hatta kötü) bir şey değildir. Ancak oyun donanımını içeren herhangi bir reklam kaygan görünecek ve tanıtımını yaptıkları ürün hakkında size değerli hiçbir şey söylememesi neredeyse garantilidir. Dikkat etmeniz gereken tek şey, bir oyun dizüstü bilgisayarının teknik özellik sayfasıdır .
  • Bütçenizi belirleyin: Yapmanız gereken ilk şey, yeni bir oyun dizüstü bilgisayarına ne kadar harcamak istediğinizi belirlemektir. Bu, hangi özelliklere gerçekten öncelik vermeniz gerektiğini belirleyecektir.

Bütçenize bağlı olarak hangi özellikleri hedefleyeceksiniz?


  • Bütçeniz ne olursa olsun:
  1. Diğer endişeleriniz ne olursa olsun, oyun dizüstü bilgisayarınızda her zaman en az 16 GB RAM olduğundan emin olmalısınız . 8 GB, Windows 11'i çalıştırmak için zar zor yeterli; sadece 8GB RAM'e sahip olmak oyunlarınızı bir taramaya kadar yavaşlatır .
  2. Ardından, 4K ekranlardan kaçının . Harika görünüyorlar ve harika görünüyorlar, ancak dizüstü bilgisayar GPU'ları, oyunları 4K'da iyi çalıştıracak kadar güçlü değil ve 4K ekranların yenileme hızları düşük ve çok daha pahalı. En fazla, dizüstü bilgisayarınızın 2560 x 1440p/1600p ekrana sahip olması gerekir (sırasıyla QHD veya QHD+). Ve 1080p/1200p ekran kesinlikle iyi . Ekranın boyutu göz önüne alındığında neredeyse hiçbir fark görmeyeceksiniz, bu nedenle daha yüksek çözünürlüklü ekranlar bir oyun dizüstü bilgisayarı için para kaybıdır.
  3. Ayrık bir GPU bir zorunluluktur . Bir "oyun" dizüstü bilgisayarında kendi VRAM havuzuna sahip ayrı bir GPU yoksa, bu bir oyun dizüstü bilgisayarı değildir. Alternatif, GPU'nun CPU'da yerleşik olduğu ve genellikle çok daha küçük olduğu ve grafik işleme çalışması için ana sistem belleğini kullandığı entegre grafiklerdir. Eski oyunları gayet iyi oynayacaklar. Ancak son birkaç yılda piyasaya sürülen en yeni AAA oyunlarını oynamak istiyorsanız, bunu yapmak için ayrı bir GPU'ya ihtiyacınız var.

       Büyük bir bütçeniz varsa:

  1. Bir oyun dizüstü bilgisayarındaki en pahalı bileşenler CPU ve GPU olacaktır ve bunlar aynı zamanda daha sonra yükseltilmesi imkansız olan iki bileşendir. Bütçenizde varsa GPU'ya öncelik verin . Hem Nvidia hem de AMD dizüstü bilgisayar GPU'ları üretiyor, ancak Nvidia'lar genellikle daha iyi (daha pahalı olsa da), bu nedenle alabileceğiniz en iyi Nvidia GPU'yu ve kesinlikle RTX 3070 Ti veya RTX 3080 gibi bir RTX 3000 serisi GPU'yu alın .
  2. CPU da önemlidir, ancak oyun performansı üzerindeki etkisi GPU'ya ikincildir. Bir oyun dizüstü bilgisayarı için mevcut nesil Intel Core i7 veya AMD Ryzen 7 CPU'yu hedeflemelisiniz . Oyun amaçları için bundan daha fazlasına gerçekten ihtiyacınız yok ve bu, daha iyi bir GPU elde etmek için harcayabileceğiniz paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.

 

 

 

Size nasıl yardımcı olabiliriz?